Регистрация в БНБ

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ АД е финансова институция, регистрирана в регистъра на финансовите институции по чл. 3а от Закона за кредитните институции и Наредба № 26 от 23.04.2009 г. за финансовите институции, издадена от Българска народна банка, към Българска народна банка под № BGR00467 със заповед на Подуправителя на БНБ, ръководещ Управление „Банков надзор“, № БНБ-132131/14.12.2022 г., с основен предмет на дейност „Придобивания на вземания по кредити и друга форма на финансиране (факторинг)“ по чл.2, ал.2, т.12 от, както и дейност по извънсъдебно и съдебно събиране на просрочени задължения към банкови и финансови институции, комунални дружества, застрахователни компании и др.


Администратор на лични данни

Като администратор на лични данни Агенция за контрол на просрочени задължения АД спазва разпоредбите на Общият регламент за защита на личните данни на физическите лица 679/2016 година ("GDPR") и Закона за защита на личните данни и подлежи на регулация от страна на Комисията за защита на личните данни, което гарантира на нашите партньори и клиенти спокойствие и сигурност, когато ни поверяват за обработка личните данни на задължените лица.

Пълноправен член на АУВ

Считано от месец април 2017 г., „Агенция за контрол на просрочени задължения“ АД е пълноправен член и на Асоциация за управление на вземания (АУВ). Това е професионална организация с нестопанска цел, чиято мисия е разпространението и утвърждаването на добрите практики в сферата на събиране на вземания в България. Асоциацията, като единственият пълноправен представител на България в Европейската федерация на колекторските асоциации (FENCA) има ангажимент да съблюдава строгите критерии за членство в АУВ, които да гарантират, че членовете и спазват законовите изисквания и прилагат добри практики за управление на вземания, съгласно Етичния кодекс на същата.

СертификатиКонтакти

Агенция за контрол на просрочени задължения “ (АКПЗ) АД Ви информира, че се извършват обаждания и се разпращат фалшиви електронни съобщения по Viber от името и/или с логото на дружеството ни. В съобщенията/обажданията се уведомява, че клиентът има задължения и трябва да заплати определена сума за погасяването му. Тези съобщения представляват измамна схема, в която се използwа името на дружеството ни с цел неправомерно събиране на задължения. Като подател на съобщенията се визуализира нашето лого и част от името на АКПЗ. Viber съобщения от АКПЗ се изпращат единствено от официалния бизнес акаунт на Дружеството в съответното приложение.

Молим клиентите ни да имат предвид, че „Агенция за контрол на просрочени задължения “ (АКПЗ) АД не изпраща съобщения от такъв телефон - 0876 25 25 25. Ако имате съмнения, че сте получили съобщение или обаждане от лице, което се представя за наш служител, а не е, може да се свържете с нас на следните телефони: 0700 200 27; 02 444 10 10 или имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да Ви потвърдим, че имате задължение към нас, както и да Ви укажем начините за плащане.

Молим всички наши клиенти, които са получили подобни съобщения или обаждания, да ни информират своевременно и да ни съдействат като ни предоставят данни и информация за получените от тях нерегламентирани съобщения.

Бихме искали да Ви уведомим, че са предприети всички законови действия и мерки, като са сезирани компетентните държавни органи, с цел защита на правата и интересите ни върху регистрираната търговската марка, имиджа и репутацията на Дружеството, защото „АГЕНЦИЯ ЗА КОНТРОЛ НА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ“ АД е компания с висок етичен стандарт, която високо цени клиентите си и има за цел да бъде техен коректен партньор.