Дружеството е създадено през 2013 година, като същото е придобито от Management Financial Group през 2016 година, от когато развива дейността си като Агенция за контрол на просрочени задължения (АКПЗ). Дружеството извършва дейност в областта на изкупуването и управлението на портфейли с просрочени задължения. Компанията е регистрирана в БНБ като небанкова финансова институция.

През последните години АКПЗ се утвърди като надежден партньор на финансови институции, ютилити компании и други юридически лица, като предлага качество, бързина и адекватни решения в процеса по изкупуване и събиране на вземания. Добрите практики за комуникация на АКПЗ печелят уважението на клиентите, с които компанията общува всеки ден.

Високият етичен стандарт, който всеки служител на АКПЗ спазва и прилага в ежедневните си работа при обслужване на клиенти, поставя компанията сред най-добре опериращите в колекторския бизнес дружества.Подходът към клиента е индивидуален и съобразен със спецификите на вземанията във всеки отделен пакет. Основните способи, които се използват за контакт с клиентите, са:

 • Телефонни обаждания
 • Информационни писма
 • Напомнителни покани
 • SMS-съобщения
 • Гласови съобщения чрез Agentless
 • Имейли

АКПЗ купува портфейли от вземания от различни индустрии. Клиентите на компанията са множество големи компании, опериращи на различни пазари.

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ е част от Management Financial Group (MFG). Групата обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на предоставянето на небанкови финансови услуги в Централна и Източна Европа. MFG управлява богато портфолио от успешни начинания в областта на потребителското кредитиране, финансирането на микро и малки предприятия, дигиталното кредитиране и други финансови бизнес модели.

Компаниите в MFG са работодател на над 7 700 служители и сътрудници в над 400 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония.


Пазари/Дейност

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) развива основната си дейност в България, но през месец септември 2018 г. компанията отвори и първия си офис извън пределите на страната в Румъния. Основната дейност и мисия на румънското дружество е да развива възможностите за един по-достъпен пазар в сферата на събиране на вземания в страната, като приложи всички утвърдени в България добри практики и ги адаптира към особеностите на местния пазар. Това е само първата крачка в изграждането на стабилна мрежа от офиси на компанията на територията на цяла Европа.


Корпоративно социална отговорност

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) е социално отговорна компания, която подкрепя реализацията на благотворителни инициативи на партньори и контрагенти.

Ако имате идея за реализацията на благотворителна инициатива, която е ориентирана към подпомагане на деца в неравностойно положение, както и инициативи, свързани с поддържането и спасяването на човешки живот, не се колебайте да се свържете с АКПЗ на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. • Активни портфейли
  113 577 портфейла
  83 379 383 лв
 • Просрочени портфейли
  89 059 портфейла
  57 725 833 лв
 • Съдебен
  24 518 портфейла
  25 653 550 лв

СертификатиКонтакти

Агенция за контрол на просрочени задължения “ (АКПЗ) АД Ви информира, че се извършват обаждания и се разпращат фалшиви електронни съобщения по Viber от името и/или с логото на дружеството ни. В съобщенията/обажданията се уведомява, че клиентът има задължения и трябва да заплати определена сума за погасяването му. Тези съобщения представляват измамна схема, в която се използwа името на дружеството ни с цел неправомерно събиране на задължения. Като подател на съобщенията се визуализира нашето лого и част от името на АКПЗ. Viber съобщения от АКПЗ се изпращат единствено от официалния бизнес акаунт на Дружеството в съответното приложение.

Молим клиентите ни да имат предвид, че „Агенция за контрол на просрочени задължения “ (АКПЗ) АД не изпраща съобщения от такъв телефон - 0876 25 25 25. Ако имате съмнения, че сте получили съобщение или обаждане от лице, което се представя за наш служител, а не е, може да се свържете с нас на следните телефони: 0700 200 27; 02 444 10 10 или имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да Ви потвърдим, че имате задължение към нас, както и да Ви укажем начините за плащане.

Молим всички наши клиенти, които са получили подобни съобщения или обаждания, да ни информират своевременно и да ни съдействат като ни предоставят данни и информация за получените от тях нерегламентирани съобщения.

Бихме искали да Ви уведомим, че са предприети всички законови действия и мерки, като са сезирани компетентните държавни органи, с цел защита на правата и интересите ни върху регистрираната търговската марка, имиджа и репутацията на Дружеството, защото „АГЕНЦИЯ ЗА КОНТРОЛ НА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ“ АД е компания с висок етичен стандарт, която високо цени клиентите си и има за цел да бъде техен коректен партньор.