Дружеството е създадено през 2013 година, като същото е придобито от Management Financial Group през 2016 година, от когато развива дейността си като Агенция за контрол на просрочени задължения (АКПЗ). Дружеството извършва дейност в областта на изкупуването и управлението на портфейли с просрочени задължения. Компанията е регистрирана в БНБ като небанкова финансова институция.

През последните години АКПЗ се утвърди като надежден партньор на финансови институции, ютилити компании и други юридически лица, като предлага качество, бързина и адекватни решения в процеса по изкупуване и събиране на вземания. Добрите практики за комуникация на АКПЗ печелят уважението на клиентите, с които компанията общува всеки ден.

Високият етичен стандарт, който всеки служител на АКПЗ спазва и прилага в ежедневните си работа при обслужване на клиенти, поставя компанията сред най-добре опериращите в колекторския бизнес дружества.Подходът към клиента е индивидуален и съобразен със спецификите на вземанията във всеки отделен пакет. Основните способи, които се използват за контакт с клиентите, са:

 • Телефонни обаждания
 • Информационни писма
 • Напомнителни покани
 • SMS-съобщения
 • Гласови съобщения чрез Agentless
 • Имейли

АКПЗ купува портфейли от вземания от различни индустрии. Клиентите на компанията са множество големи компании, опериращи на различни пазари.

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ е част от Management Financial Group (MFG). Групата обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на предоставянето на небанкови финансови услуги в Централна и Източна Европа. MFG управлява богато портфолио от успешни начинания в областта на потребителското кредитиране, финансирането на микро и малки предприятия, дигиталното кредитиране и други финансови бизнес модели.

Компаниите в MFG са работодател на над 7 700 служители и сътрудници в над 400 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония.


Пазари/Дейност

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) развива основната си дейност в България, но през месец септември 2018 г. компанията отвори и първия си офис извън пределите на страната в Румъния. Основната дейност и мисия на румънското дружество е да развива възможностите за един по-достъпен пазар в сферата на събиране на вземания в страната, като приложи всички утвърдени в България добри практики и ги адаптира към особеностите на местния пазар. Това е само първата крачка в изграждането на стабилна мрежа от офиси на компанията на територията на цяла Европа.


Корпоративно социална отговорност

„Агенция за контрол на просрочени задължения“ (АКПЗ) е социално отговорна компания, която подкрепя реализацията на благотворителни инициативи на партньори и контрагенти.

Ако имате идея за реализацията на благотворителна инициатива, която е ориентирана към подпомагане на деца в неравностойно положение, както и инициативи, свързани с поддържането и спасяването на човешки живот, не се колебайте да се свържете с АКПЗ на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. • Активни портфейли
  113 577 портфейла
  83 379 383 лв
 • Просрочени портфейли
  89 059 портфейла
  57 725 833 лв
 • Съдебен
  24 518 портфейла
  25 653 550 лв

СертификатиКонтакти

Уважаеми клиенти, бихме искали да Ви информираме, че спазвайки добрите практики при защита на личните Ви данни, направихме изменения и допълнения в нашата Политика за поверителност, считано от 01.01.2023 г. Моля, да се запознаете с обновената ни Политика за поверителност в съответната секция на сайта ни.
Благодарим за успешното ни сътрудничество!

С уважение и отговорност,
„Агенция за контрол на просрочени задължения“ AД