1. Отнасяме се равностойно към всеки клиент, без значение от пол, етнос, религиозна принадлежност, възраст, социален статус, сексуална ориентация, образование и здравословно състояние.
  2. Провеждаме разговорите и срещите си с уважение към личността и положението на клиента и запазваме добрия тон, независимо от обстоятелствата.
  3. В разговорите и срещите си с клиента, ние сме представители на Компанията и защитаваме доброто име и репутацията й на коректен партньор.
  4. Не предприемаме действия, които биха накърнили достойнството на клиента и неговото семейство.
  5. Не използваме оскърбителен език към клиента, не отправяме заплахи.
  6. Държим се професионално в отношенията си с клиента, използваме речник, присъщ на спецализирана Компания за събиране на вземания.
  7. При разговор с трети лица, не разкриваме лична информация по отношение на Компанията и клиентите.
  8. Настоящите етични норми важат при изходящи и входящи телефонни разговори, срещи с клиенти и във всички работни и извънработни ситуации, свързани с процеса по събиране на задължения в Компанията.


С пълния вариант на Етичния кодекс, можете да се запознаете тук.
Агенция за контрол на просрочени задължения “ (АКПЗ) АД Ви информира, че се извършват обаждания и се разпращат фалшиви електронни съобщения по Viber от името и/или с логото на дружеството ни. В съобщенията/обажданията се уведомява, че клиентът има задължения и трябва да заплати определена сума за погасяването му. Тези съобщения представляват измамна схема, в която се използwа името на дружеството ни с цел неправомерно събиране на задължения. Като подател на съобщенията се визуализира нашето лого и част от името на АКПЗ. Viber съобщения от АКПЗ се изпращат единствено от официалния бизнес акаунт на Дружеството в съответното приложение.

Молим клиентите ни да имат предвид, че „Агенция за контрол на просрочени задължения “ (АКПЗ) АД не изпраща съобщения от такъв телефон - 0876 25 25 25. Ако имате съмнения, че сте получили съобщение или обаждане от лице, което се представя за наш служител, а не е, може да се свържете с нас на следните телефони: 0700 200 27; 02 444 10 10 или имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да Ви потвърдим, че имате задължение към нас, както и да Ви укажем начините за плащане.

Молим всички наши клиенти, които са получили подобни съобщения или обаждания, да ни информират своевременно и да ни съдействат като ни предоставят данни и информация за получените от тях нерегламентирани съобщения.

Бихме искали да Ви уведомим, че са предприети всички законови действия и мерки, като са сезирани компетентните държавни органи, с цел защита на правата и интересите ни върху регистрираната търговската марка, имиджа и репутацията на Дружеството, защото „АГЕНЦИЯ ЗА КОНТРОЛ НА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ“ АД е компания с висок етичен стандарт, която високо цени клиентите си и има за цел да бъде техен коректен партньор.